MALE TAJNE USPJEŠNIH LJUDI


Onog trenutka kada oprostimo ljudima koji su nam nanijeli nepravdu, kada loše stvari spakujemo u jednu veliku torbu i ostavimo je daleko, u šumi zaborava. Onog trenutka kada se usredsredimo na cilj i svoje želje i prestanemo da se uporedjujemo sa drugima. Tek tada ćemo skinuti okove gorčine i živjeti svoj život onako kako želimo.
Svako od nas nosi neko breme. Razlika je jedino u načinu na koji se nosimo sa lošim stvarima koje nam se dogadjaju. Uspješni ljudi svaki problem vide kao novu lekciju i zahvalni su na svemu što im život nudi, dok se neuspješni dave u jezeru svojih suza i krive okolinu za sve što im se dešava. Često, nemoćni da promijene realnost, postaju oholi i naelektrisani destruktivnom energijom koja im ne dozvoljava da naprave korak ka nečemu boljem.
Uspješan čovjek nikada se neće osvrtati za sobom i računati šta mu fali u životu, niti će dozvoliti sebi da ga obuzme zavist i zloba. On će svoju energiju usmjeriti ka ostvarenju novih ciljeva i kao feniks, ustati nakon svakog pada, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu. Tajna uspješnih je u tome što mirno prihvataju poraz i nikada se ne takmiče sa drugima već sa samim sobom.
Jer sami smo napravili prvi uzdah, sami smo tu gdje jesmo i sami krčimo put ka uspjehu.
Dok god se čovjek bude radovao tudjoj nesreći, dok god bude svoju energiju trošio na negativne emocije i dok god bude druge krivio za sve ono što mu se dešava...nikada neće pronaći svoj mir i osjetiti radost života. 
Život je predivan za onog ko zna da uživa u njemu. Svakog dana imamo 24 h da promijenimo smjer i učinimo nešto dobro. Svakog dana imamo priliku da počnemo ŽIVJETI.
Da li ćemo uspjeti, zavisi samo od nas.

Коментари

Популарни постови са овог блога

~ VRIJEDIŠ ONOLIKO KOLIKO VRIJEDI TVOJA TORBA ~

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE JE OPASNO

DUPEUVLAKAČI