PSIHOPrATIJA


Već sam ranije pomenula kako sam zaljubljenik u psihologiju, te veoma često i čitam štiva na tu temu. E onda sa sasvim iznenada došla do zaključka, da u moru psihičkih poremećaja, treba obratiti posebnu pažnju na PSIHOPRATIJU. 
Sasvim sam dobro napisala, da ne bi došlo do zabune. 
Pa ko su onda ljudi PSIHOPRATE?
Ova bolest je novijeg doba, stara svega par godina, ali jako je rasprostranjena i nažalost ne pridaje joj se dovoljna pažnja, mada smatram da bi trebalo. Sigurna sam da svi vi korisnici društvenih mreža, a prvenstveno instagrama, imate makar jednog PsihopRatu medju svojim prijateljima. To je osoba koja najveći dio vremena posvećuje "čačkanju" tudjih profila, jer u suštini nema svoj život. Ili ga ima, ali je jako nezadovoljna istim, te vrijeme provodi čekajući da neko od njenih prijatelja izbaci story ili novu fotografiju. Obavezno iščita komentare ispod iste, analizira po par puta, ne bi li utvrdila gradivo, ali naravno nikada neće označiti da joj se ista dopada. Iz dana u dan ponavlja rituale, te se jede u tišini i konstatuje kako je dotična osoba: 
  1. GLUPA
  2. KRETEN
  3. RUŽNA
  4. PUNA SEBE
  5. NESREĆNA
  6. JADNA
  7. ...

Vremenom sam naučila da ono što vidimo u drugima je odraz nas samih, te da ukoliko nam neko smeta, a pritom nam nije ništa nažao učinio, trebali bismo se zapitati zbog čega je to tako. Psihoprata ne može da shvati da zadovoljan čovjek u drugima vidi ljepotu. Da nesrećan čovjek za druge misli da su mizerni i jadni. Da glup čovjek misli da su drugi glupi. Da zavidan čovjek u drugima vidi priliku za podsmijeh. Dok ispunjen čovjek druge ljude gleda kao savršena bića, jer sebe takvim smatra. Ispunjen čovjek nema vremena da konstantno uhodi druge ljude, te širi negativne vibracije prema istim, a nema problema ni sa iskazivanjem simpatija ka onome što je osoba koju posmatra podijelila na nekoj društvenoj mreži. Ili što bi u žargonu rekli, nema problema sa "lajkovanjem" ukoliko već iz dana u dan gleda. 
Koliko god ovo zvučalo bezazleno, vjerujte mi da nije ni malo, te je potrebno biti oprezan sa ovakvih ljudima. Znate šta bi moja baba rekla za nekoga ko ide po komšiluku, viri, troši vrijeme na tudje živote i ogovara ( jer njena generacija nema društvene mreže, pa to radi uživo). 

E ona bi samo rekla " ŠTO ĆE JADAN/JADNA, SIČIJA GA/JE IZJEDE". 🤷🏻‍♀️😄

Коментари

Популарни постови са овог блога

~ VRIJEDIŠ ONOLIKO KOLIKO VRIJEDI TVOJA TORBA ~

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE JE OPASNO

DUPEUVLAKAČI