TAKVOG IZABERI...



Izaberi onog koji će znati koliko vrijediš. Onog ko je svjestan da se takva poput tebe ne radja dva put. Jer svaka od nas je posebna. Savršena. Neponovljiva. Za nekog... Za nekog ko će se buditi zahvalan što te vidi usnulu, onako blijedu i bez šminke. 
Izaberi onog ko nije egosta. I ko ti neće brojati sekunde provedene na kafi sa društvom. Jer svaka od nas, bila supruga ili majka, ima potrebu da provede vrijeme sa svojim društvom i da dva puna sata priča o tretmanima lica ili se žali kako joj je pukao nokat. Izaberi takvog. Onog ko te neće gledati poprijeko kada se uhvatiš za haljinu koja ocrtava tvoju figuru. Onog ko neće prebiti svakog ko te pogleda na ulici, pa makar bilo i slučajno. Te za te poglede kriviti tebe. Pa ti udariti šamar da zapamtiš da si ipak njegova. Za svaki slučaj. 
Izaberi onog ko će te voljeti i kad u sebe strpaš osrednju tortu, te kada jedva budeš mogla zakopčati stare pantalone. E takvog izaberi. Onog koji te nikada neće prekoriti jer si presolila ručak. I onog ko će biti svjestan da si ipak samo žena. Krhka i nježna, željna pažnje. A nikako njegov sluga ili rob. 
Izaberi onog ko će ti pomoći da promijeniš posteljinu, jer si baš juče radila manikir. I onog ko će ti u PMS-u reći da si nevjerovatno lijepa, makar sebi ličila na jednoroga, sa onom odvratnom bubuljicom po sred čela. E takvog izaberi. Da te štiti. Voli. Poštuje. Cijeni. Jer svaka od nas, bez obzira na boju kože, kilograme, visinu. Zaslužuje da bude nekome posebna. I da zbog nje stane svijet za čitavih par minuta, kada se pojavi u sobi, u njegovoj majici i bez šminke. Ne pristaj na manje. Ne gubi vrijeme žmureći na njegove mane i tješeći sebe da je i drugima tako. Posebna si. Samim tim jer si žena. Jer ti je data mogućnost da na ovaj svijet doneseš novi život. Jer u jednom danu odradiš toliko poslova. Jer pored svega stigneš da se našminkaš, obučeš i sakriješ podočnjake pošto te dijete svu noć vuklo za kosu. Ne pristaj na mrvice nikada, jer u tom slučaju nikada nećeš dobiti više. 
Izaberi ovakvog, jer život je suviše kratak da ga trošiš kraj onog koji nije svjestan kakvo bogatstvo drži u naručju. Jer svaka od nas ujutru kad se probudi, treba da pomisli da je srećna i ispunjena žena. Da u očima svog muškarca vidi ljubav, sreću i poštovanje. I da se svakog dana iznova zaljubi u njega, ne zbog njegove ljepote, jer je ona prolazna. Već zbog onog što on jeste kada je sa njom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

~ VRIJEDIŠ ONOLIKO KOLIKO VRIJEDI TVOJA TORBA ~

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE JE OPASNO

DUPEUVLAKAČI