DEFINICIJA SREĆE



Mi nismo birali ovaj život i nismo birali svoju spoljašnjost. I nismo birali državu rodjenja. Ni roditelje. Ni svoje gene. Ali ono što možemo birati je vlast nad sopstvenim životom.
Svi smo mi vlastiti kovači svoje sreće i svako od nas hrli ka istoj na razne načine. Jer definicija sreće je suviše kratka, a ljudi sebi daju za pravo proširivati je na način koji njima odgovara.
SREĆA JE ŽIVJETI ŽIVOT KAKAV ŽELIŠ, UKOLIKO NA TAJ NAČIN NE UGROŽAVAŠ DRUGU OSOBU.
I tu se priča završava. Nismo svi štancovani po nekom propisu uz koji smo dobili uputstvo za korištenje života koji je pred nama. I niko nam nema pravo oduzeti snove, samo iz razloga jer se ne uklapaju u njegovu viziju savršenog života. Neko je stvoren za brak i porodicu i srećan je u svoja četiri zida. A neko je rodjen da leti do beskrajnih visina potpuno sam, noseći svoje snove kao putokaz. I neko sreću pronalazi u karijeri, ne želeći nikad da miriše na paprikaš ili pileću supu. Dok neko istu pronalazi u stotinama mačaka koje ne želi zamijeniti vlastitom djecom. I ne postoje savršene godine za brak. Neko je spreman sa 18, neko sa 30 a neko nikada. I svi su normalni i niko nije lud, jer želi slušati svoje srce i živjeti onako kako njemu prija. I niko nema pravo osudjivati nečiji način života, samo jer ta osoba gleda u suprotnom smjeru. Svaki je smjer ispravan ako nas čini srećnim.
 I sledeći put kada pomislite da neko griješi, zapitajte se da li ste u tudjim očima vi postupili ispravno? I da li ste zaista slijedili svoje, ili snove okoline koja vas je uvjerila da vožnja suprotnom trakom može biti opasna i da ćete poginuti sudarivši se sa sopstvenim željama ukoliko ne usporite i ne promijenite svoj pravac?! I vi ste ih poslušali iz straha od osude i odbacivanja. I prihvatili ste da protraćite svoj život...kraj pogrešnih osoba, pogrešnih poslova, pogrešnih ljubavi i pogrešnih ambicija, jer u suprotnom ne biste bili prihvaćeni. Pa zar je tudje prihvatanje važnije od sopstvene sreće? Zar vam neće biti žao jednog dana kada dodje kraj, što ste u svom životu odigrali sporednu ulogu, te bili samo običan prosjek koji se ni po čemu nije razlikovao od mase?
Razmislite o tome i ugrizite se za jezik, onog trenutka kada poželite razapeti nekog, ko je samo samo drugačiji od vas i ko ima hrabrost da se za to i bori.

Коментари

Популарни постови са овог блога

~ VRIJEDIŠ ONOLIKO KOLIKO VRIJEDI TVOJA TORBA ~

POZITIVNO RAZMIŠLJANJE JE OPASNO

DUPEUVLAKAČI